Overview
Fotografie betreffende een verbouwing / uitbreiding van de begane grond van een woning in de wijk Witte vrouwen, aan de rand van het centrum van Utrecht. De woning ligt aan een besloten, collectieve binnentuin in het hart van een bouwblok. Met de uitbouw aan de achterzijde is de ruimtelijke opbouw van woon-eetkamer – privetuin – collectieve tuin opnieuw vormgegeven. De fotografie moest de zich stapsgewijs openvouwende ruimte laten zien die groeit naar de compacte binnenruimte in het hoofdhuis naar de grote maat van de collectieve tuin toe. Door het samenspel van de tuindeuren, daklicht en korte luifel wordt de overgang geleidelijk door steeds meer licht opgebouwd. Aan de buitenzijde presenteert de uitbouw zich als een ingetogen, grof gestuct simpel geometrisch volume. De gevels en plafond van de ‘loggia’ onder de luifel is uitgevoerd in warm oregon pine.

Gerelateerde projecten